Ekologiskt och närodlat
Honungsgården i Skåne är ett familjeföretag från Lund. Företaget startades av Martine, som är biodlare och har huvudansvaret för bina, framställningen av honungen och tillverkning av vaxljus. Företaget samarbetar med Honungsgården i Halland, som drivs av Göran som ansvarar för drottningodlingen, avelsarbetet och tillverkningen av hudvårdsprodukterna. Göran satt under många år i styrelsen för den numera nedlagda YrkesHögskolan för biodling.
Vi har gått på en tvåårig yrkesutbilding i biodling, är godkända biodlare och är sedan 10 år aktiva inom Lunds biavelsklubb. Vi säljer både drottningar, avläggare och paketbin. Vi har egen vaxhantering och bekämpar varroa med ekologiska metoder.
Vi är medlemmar i både Biodlingsföretagarna och Sveriges Biodlares Riksförbund.
Finns det puppor att få tag i nu
Mvh Börje Svensson Strömsjölunds honung Tingsryd
Min mailadress är: larsferne@gmail.com
6 april 2019 16:51:55
På vår hemsida och i vår webshopp finner du all information kring våra priser och de olika avläggaralternativen vi erbjuder - komplett begagnad bikupa med bin, enbart ramar med bin eller avläggare som vi gör i din egen kupa. Priset varierar mellan 2000 till 2400 kr beroende på alternativ.
25 februari 2019 16:07:33
Vilka julmarknader tänker ni stå på?
Nu har vi uppdaterat hemsidan här ovanför med vår julmarknader. Välkommen!
26 november 2018 11:26:43
All honung är flytande när den kommer ut ut slungan. Honungen kommer att kristallisera med tiden. Infödda svenskar är vana vid kristalliserard honung, där biodlaren styr kristallisationsprocessen. Hållbarheten, d.v.s. den tid honungen är flytande, blir längre ju varmare den flytande honungen förvaras. Högt uppe i ett köksskåp blir då en lämplig plats. Är det för varmt? I bikupan är det under säsong ca 34 grader där bina har sitt yngel, så i skattlådorna där bina förvarar sitt honungsöverskott är det därför rätt varmt. För kristalliserad honung däremot är det tvärtom. Den förvaras helst svalt. Annars kommer vattnet i honungen så småningom att separeras och en jäsningsprocess kan påbörjas. MEN då produkten aldrig blir otjänlig så är det en branchrekommendation att sätta två år som bäst före från den dag honungen tappas på burk, men det är alltså inget krav. Datumet säger heller inget om hur gammal honungen är. De stora "honungsfabrikerna" kan förvara palltankar med honung i lager under lång tid innan de börjar processa honungen. Vi låter alltid grossister köpa den honung vi inte hinner ta hand om själva, då vi enbart vill göra den mest högkvalitativa honung som står i vår makt.
30 augusti 2018 12:14:39