Andelsbiodling

Pris:
600 kr
Inkl. 12% Moms
Art.nr:
21
Antal:
Kommentar till butiken:
Villkor andelsbiodling 2022

Detta gäller:
För säsong 2022 finns det möjlighet att köpa andelar till och med den 1 maj 2022. Rapsen är vår första skörd och dess blomning brukar börja runt 1 maj. Därför kan man köpa andelar ända fram till 1 maj. Du väljer vilket samhälle du vill följa i vår andelsbigård.
 
Andelsbevis
Ditt andelsbevis och denna info skickas till dig med e-post när avgiften är insatt på vårt konto. Det finns också möjlighet att få ett fysiskt bevis hemskickad mot en självkostnadspris (100kr inkl porto) om du t.ex vill ge bort det i present. Meddela oss vilket namn som gäller så att den personen kan kommunicera med oss
 
Hur mår dina bin?
Under hela säsongen  kan du följa utvecklingen i ”din” bikupa/bigård genom Instagram (#honungiskane) eller på vår Facebooksida (Honungsgården).
 
Visning
Vill du se bina på nära håll? I din andel ingår en gruppbivisning för en person på Botaniska trädgården i Lund i maj. Datum meddelas senare. Ordinarie pris för bivisning i grupp är 250 kronor.

OBS! Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer om Covid-19, varför visning kan utebli.
 
 
Vi har garanti på god vårutveckling!
Vårutvecklingsgaranti innebär att bisamhället som Du köpt en andel i är i gott skick och har goda förutsättningar för att ge en god skörd. Samhällen “döps” efter att samhällena besiktigats av tillsynsman.
 
Honungsskörden.
Andelsbiodlingskupornas honungsskörd gäller år 2022. Honungsskörden från bigården fördelas lika oavsett vilken kupa just du köpt en andel i. Då sprider Ni eventuella risker med dålig skörd mellan varandra. Andelsägarna delar på riskerna som tex dåligt väder eller skadegörelse kan medföra. Honungsskörden varierar väldigt kraftigt säsong till säsong och därför kan vi inte garantera någon viss skörd. Vi förväntar oss dock att den förväntade skörden för ett samhälle blir ca 30 kg.
Honungen slungas, bereds och förpackas av oss på Honungsgården i 350g glasburkar. Första och största skörden kommer att vara klar någon vecka efter att rapsen blommat klart. Andra skörden inträffar i slutet av augusti beroende på vädret.
Honungen hämtas på plats i Lund/Malmö/Limhamn vid två tillfällen under 2022. Tid och plats meddelas i god tid innan. Honung som inte hämtas ut tillfaller Honungsgården i Skåne och skänks till vår arbete med vår vänskola i Tanzania inom ramen för Tandala (tandala.org). Vi skickar inte någon honung!
 
Kommunikation och godkännande av e-postlista.
Vi kommunicerar företrädesvis per mail och våra sociala medier, då vi är väldigt "bizziga" under biodlingssäsongen.

När Du beställer andelsbiodling godkänner Du även att Du finns med på e-postlistan för andelsbiodling. Det för att förenkla våra utskick till Er. På e-postlistan finns endast e-post, namn och Ditt kundnummer hos oss registrerat. Skulle detta innebära ett problem för dig bör du meddela oss i god tid. När andelsåret är slut raderas e-postlistan.