Avläggare

Vi erbjuder avläggare på på två sätt. Det första sättet innebär att du köper en avläggare som görs under säsongen. De ger ingen skörd innevarande år men bistyrkan är tillräcklig för att det skall bli ett starkt och invintringsdugligt samhälle. Givetvis får du då en friparad Buckfastdrottning, vars härstamning är direkt från Lund BiAvelsKlubbs välrenommerade verksamhet.  Vi gör i detta fall avläggare på antingen 3/4 Langstroth eller 1/1 Langstroth. OBS! Antalet avläggare är starkt begränsat! Du kan även köpa din avläggare med begagnat kupmaterial. Då kan du fokusera på dina bin helt och hållet och slippa hålla på att arbeta med kupmaterial. Givetvis är alla våra samhällen testade av bitillsynsman.

Det andra sättet innebär att du i god tid kommer du med ditt kupmaterial i valfritt ramformat, inklusive vaxade ramar, och hämtar dina avläggare vid ett senare tillfälle. Givetvis får du då en friparad Buckfastdrottning, vars härstamning är direkt från Lund biavelsklubbs välrenommerade verksamhet.


OBS! Ditt kupmaterial måste vara besiktigat innan det får flyttas!

I varje levererad avläggare går en friparad drottning vars härstamning kommer ifrån någon av Lunds Biavelsklubbs allra bästa drottningar.

Dessutom ingår det rådgivning. Det är bara att slå en signal!


Leverans beräknas ske med start i juli efter överenskommelse.

Om du har frågor kring hur du skall sköta din avläggare, är du alltid välkommen att ta kontakt med oss så skall vi hjälpa dig så långt det är möjligt.


Kontakta Göran om du har några frågor eller vill beställa i vår e-butik