Ekologisk hudvård

Svensk närproducerad, ekologisk hudvård.
 

Funderar du på vad du smörjer in dig med, vad tvålen innehåller och om du kan göra det där medvetna valet när det gäller hudvårdsprodukter? Fram till 2011 gjorde inte vi det själva, när vi plötsligt hade ett barnbarn som kräver att bli insmord två gånger om dagen.


Cortison var ofta tvunget att användas. Vi själva drabbades av allergi av deodoranter som använts hela livet. Vad är det som händer? Varför är det så här? Vad kan vi göra? Detta är två väckarklockor som fick oss att ta fasta på sprida kunskap om vikten av ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter som inte orsakar skador utan hjälper din hud att bli ren utan att torka ut och att reparera och återfukta redan torr och skadad hy. Trots att Apotekets alla olika salvor användes, räckte de inte alltid till, utan salvor med kortison var tvungen att användas.
 


Vår hud tar upp ca 60% av det vi smörjer in oss med. Därför är vår utgångspunkt att alltid tillverka våra ekologiska hudvårdsprodukter med råvaror som är det bästa för både vår hud, hälsa och miljö. Våra ekologiska hudvårdsprodukter används av gammal som ung, man som kvinna. De naturliga och ekologiska hudvårdsprodukterna är handgjorda i små satser av noga utvalda råvaror från växtriket. Vi försöker att till största möjliga utsträckning använda oss av svenska råvaror. Den enda animaliska råvaran är bivax som kommer från vår egen biodling. Vi har inga färgämnen eller konserveringsmedel i våra produkter, utan använder oss av ingredienser som är självkonserverande. Doftämnen, eteriska oljor, används med stor försiktighet och då endast för deras hudvårdande egenskaper.

Målet är att använda så mycket närodlade ekologiska råvaror som möjligt enligt vår devis - Nära Nyttigt Naturligt.


Inga produkter innehåller aluminium, alkohol, parabener eller andra onödiga tillsatser och kemikalier. Mer detaljerad information om våra ekologiska hudvårdsprodukter        finner du i vår e-butik under respektive produkt!
 


Om du handlar tvål- och andra hudvårdsprodukter för mer än 800 kronor, får du gratis frakt. Uppe bara koden VWKNGT9J när du beställer.Ekologisk Tvål

Honungsgården gör olika fasta ekologiska tvålar - Bivaxtvål, Honungstvål och Havretvål hör till vårt standardsortiment. De görs för hand i små satser med traditionella tillverkningsmetoder.

Den passar alla hudtyper men är speciellt framtagen för  som har problem med torr hy och som lätt får eksem.

Honungsgårdens tvålar behåller de naturliga fuktgivande och återfettande ämnena som uppstår i förtvålningsprocessen av ekologiska, vegetabiliska oljor och som människor med känslig och torr hy, psoriasis och eksem kan dra nytta av. Till det kommer egenskaperna hos de noga utvalda fetterna, honung, havre och bivax som ger en behaglig rengöring och återfuktning av huden.

Vi har valt att göra vår tvål utan doftämnen. Därför lämnar den ingen lukt som varken konkurrerar med din egen parfym eller skapar problem för parfymallergiker.


Schampotvålar

Honungsgårdens schampotvålar görs på noggrant utvalda ekologiska växtoljor och ger dig det perfekta schampot. De olika schampotvålarna passar olika slags hårtyper och som gör ditt hår mjukt och lättskött. Skonsam mot hårbotten. Dessa tvålar fungerar även som ansiktstvål. Perfekt att ha med sig på resan, då de dessutom tar liten plats. Du vet kanske inte att ett vanligt schampo består av vatten till ca 90 %?!Zinkpyrition – är det aktiva ämnet mot mjäll och svamp
Men det är också ett ämne som:
Kan orsaka ögonskador och irritation i luftvägarna.
Finns ämnet i hundschampo måste de märkas med varningstecken –  men så är det inte när vi kommer till schampon för människor…
Ämnet är förbjudet att använda som båtbottenfärg pga av dess s toxiska inverkan på fisk. Men man får använda den i hårschampon…En hårtvätt släpper ut ca 88milligram zinkpyrition, och det motsvarar ca ett utsläpp på ca  10 ton zinkpyrition bara i Sverige!Ekologisk BiSalva

Ringblomssalvahar fantastiska mjukgörande, fuktgivande egenskaper som gör underverk på torr och känslig hy. För den som lider av självsprickor, torr hy eller eksem/psoriasis är våra salvor det självklara valet! Salvorna är oerhört dryga och de olika fetterna och oljorna gör att salvan inte upplevs som kladdig men ändå ger ett fantastiskt bra och långvarigt skydd.


Ekologisk läppbalsam

Honungsgårdens Ekologiska Läppbalsam är mjukgörande, närande, skyddande och läker sår på läpparna. Ej parfymerad. Använd det med fördel vid munsår.


Ekologisk Deodorant - Aluminiumfri - 24h

Honungsgårdens ekologiska deodorant håller dig torr under armarna. Den passar både kvinnor och män. Den är effektiv mot obehaglig svettlukt utan inblandning av aluminium och alkoholer, samtidigt som oljorna vårdar din hud. Vår deodorant görs i små satser med hantverksmässiga metoder och använder enbart naturliga ingredienser att hålla dig fräsch. Deon funkar minst lika bra som en konventionell deodorant! Nu finns deon med olika dofter - Germanium, Citrongräs och Lavendel/Patchouli - förutom den oparfymerade.